Het Zevenbergse volleybalteam Groene Ster MC1 speelt een uitstekend seizoen. Het team heeft een serieuse kans om kampioen te worden. Na een jaar fanatiek en intensief trainen heeft MC1, onder leiding van Peter Timmermans, nog geen één wedstrijd verloren.

 

Afgelopen zaterdag hebben ze wederom het publiek weer op het puntje van hun stoel laten zitten van de spanning gedurende iedere set. Dit keer speelden ze uit tegen de Burgst Breda, de andere serieuse kanshebber voor het kampioenschap van deze competitie.

 

Het was absoluut geen gelopen race en beide teams hebben laten zien hoe sterk ze zijn. Groene Ster begon sterk en won de eerste set met 7 punten, maar daarna kwam de Burgst heel sterk uit de hoek en won twee sets met 2 punten verschil. Maar bij de vierde set liet Groene Ster wederom zien dat zij een goed aanvallend en sterk blokkerend spel spelen, waar de Burgst aan het einde van de set niet meer doorheen kon breken en verloor met 9 punten verschil.

 

Hierdoor moest er een extra vijfde set gespeeld worden, waarbij de speelsters van Groene Ster lieten zien hoe goed zij kunnen presteren onder hoge spanningen. Zij schreven met 16-14 deze set op hun naam.

 

Dit was heel knap gedaan van deze jonge speelsters en dat een ieder daar heel trots op was, was goed te merken aan de feestsfeer die daarna los barsten.

 

Na deze super spannende uitwedstrijd tegen de Burgst Breda, waarbij Groene Ster met 2-3 heeft gewonnen, staan ze nu nog maar één wedstrjd verwijdert van het kampioenschap in deze eerste competitie van 2016.

 

Op zaterdag 23 april zullen ze nog één keer moeten laten zien wat ze allemaal in huis hebben.

Meiden C wint weer en heeft een serieuse kans om kampioen te worden